Näytetään kaikki 2 tulosta

Terveysalan ammattilaiset suosittelevat suhteelliseksi sisäilmankosteudeksi 40-60%. Mitä suurempi on ulkoilman ja sisäilman välinen lämpötilaero talvella, sitä kuivempaa sisäilma on. Helpoin tapa mitata ilmankosteutta on hygrometri, eli ilmankosteusmittari.

Ilmankosteusmittari on instrumentti, joka mittaa ilman vesipitoisuutta ja näyttää suhteellisen ilmankosteuden näytöllä. Ilmankosteuden lisäksi laite näyttää myös sisäilman lämpötilan.

Lue lisää


Aseta ilmankosteusmittari (esimerkiksi Stadler Form Selina) keskelle huonetta ja varmista ettei se ole ikkunan tai oven vieressä. Näytöstä näet suhteellisen ilmankosteuden. Älä aseta kosteusmittaria suoraan auringonvaloon, muutoin mittaus voi olla epätarkka. Tarvitset ilmankostutinta, jos suhteellinen ilmankosteus on alle 40%. Jos ilmankosteus on yli 60%, saatat tarvita kosteudenpoistajaa, joka osaltaan varmistaa, ettei huoneeseen muodostu hometta.

Lue vähemmän

Käytämme sivustollamme evästeitä tarjotaksemme paremman selailukokemuksen. Selaamalla sivustoamme tai valitsemalla "accept", suostut evästeiden käyttöön.